فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1385)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1385)

  • 58 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/04/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد آبرومند، شابها نابیده صفحه 108
    زمینه و هدف
    آنزیم آلفامانوزیداز آنزیمی است که در گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپیدها به علت جدا نمودن اتصال مانوز به پروتئین و لیپید دارای اهمیت فراوان می باشد چرا که گلیکوپروتئین ها و گلیکولیپیدها جزء ترکیبات به کار رفته در دیواره سلولی (سلول های اعصاب) می باشند. کمبود آنزیم آلفامانوزیداز باعث بیماری عصبی روانی می شود. هدف از خالص سازی این آنزیم، مقایسه این آنزیم با سایر ایزوآنزیم های آن در سرم انسان برای مطالعه آینده در رابطه با بیماری های عصبی روانی می باشد.
    مواد و روش ها
    آنزیم آلفامانوزیداز توسط فیلتراسیون ژلی روی سفادکس G200 و کروماتوگرافی با میل ترکیبی با استفاده از ستون Con-A CL Seralose خالص گردید.
    یافته ها
    آنزیم آلفامانوزیداز 1384.6 بار خالص گردید. وزن ملکولی این آنزیم با روش های فیلتراسیون ژلی و الکتروفورز (pH=8.3) به ترتیب 354813 و 423790 دالتون به دست آمد. مقدار کربوهیدرات این آنزیم 10.6 درصد بود و مشاهده گردید که pH و دمای بهینه برای این آنزیم به ترتیب 4.2 و 40 درجه سانتی گراد است. Km برای این آنزیم مساوی 27.5 میکرومول برای سوبسترای پارانیترو فنیل آلفادی مانو پیرانوزید بود. همچنین معلوم شد که Vmax این آنزیم مساوی 101 واحد بر دقیقه بر میلی مول سوبسترا می باشد.
    نتیجه گیری
    این آنزیم خالص شده از نظر وزن ملکولی و دیگر خصوصیات آنزیمی با ایزوآنزیم های دیگر در سرم انسانی متفاوت است.
    کلیدواژگان: سرم، آنزیم آلفامانوزیداز، خالص سازی، سفادکس g200
  • پیمان شوشتری زاده، وحید حق پناه، بیتا رجبی پور، آناهیتا لشکری، رامین حشمت، دکترساسان شرقی، ناهید صدیقی، باقر لاریجانی صفحه 116
    زمینه و هدف
    محلول سرمی (sFas)، در افراد سالم به میزان کم وجود دارد و در بیماری های اتوایمیون، بدخیمی ها و بیماری های التهابی افزایش می یابد. این مولکول با مداخله در واکنش Fas- Fasl در پاتوژنز بیماری گریوز نقش دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی ارتباط بین میزان سرمی sFas و اتوآنتی بادی های تیرویید است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی برای تعیین ارتباط بین میزان سرمی sFas و اتوآنتی بادی های تیرویید، میزان سرمی sFas و اتوآنتی بادی های تیروییدی در 31 بیمار مبتلا به گریوز درمان نشده و 37 فرد سالم، مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان سرمی sFas در افراد بیمار در مقایسه با افراد سالم بالاتر گزارش شد (P<0.005). نسبت شانس برای اتوآنتی بادی های سرمی تیرویید که از نظر sFas مثبت بودند، 1.99 (95% CI:1.2-2.3) برای آنتی بادی های گیرنده (TRAb) TSH، (95% CI: 1.04-2.71) 1.68، برای آنتی بادی های پراکسیداز تیروییدی (TPOAb)، (95% CI: 0.7-1.83) 1.13 برای آنتی بادی های میکروزومال ضد تیروییدی و 1.17 (95% CI: 0.73-1.88) برای آنتی بادی های تیروگلوبولین گزارش شد. با این حال، نسبت شانس تیتر سرمی اتوآنتی بادی های تیروییدی از نظر sFas سرمی معنی دار نبود. ارتباط معنی دار جزیی بین میزان سرمی sFas و T3 و T4 آزاد در بیماران گریوز دیده شد (P<0.05 و P=1.360 و P=0.392).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، ارتباط معنی داری بین اتوآنتی بادی های تیروییدی (TPOAb و TRAb) و میزان سرمی sFas دیده شد که می تواند نشان دهنده نقش sFas در بیماری گریوز باشد.
    کلیدواژگان: آنتی ژن، بیماری گریوز، fas محلول
  • مهدی جعفرزاده فخاری، کاظم مسکنی صفحه 122
    زمینه و هدف
    مطالعات اخیر نشان داده است که عوامل استرس زا در بیماران قلبی می تواند مربوط به بیماری یا محیط بیمارستان باشد که به وسیله پرستاران، قابل درک است. از طرفی به نظر می رسد که پرستاران در مواجهه با عوامل استرس زا با توجه به درک خود اقدام می نمایند. این مطالعه به منظور مقایسه درک بیماران قلبی و پرستاران از عوامل استرس زای بیماری و بیمارستان در بیمارستان واسعی سبزوار انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی، بیماران بستری در بخش قلب بیمارستان واسعی و پرستاران این بخش به عنوان جمعیت مطالعه تلقی شدند که تعداد 141 بیمار به روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس و 18 پرستار شاغل در این بخش انتخاب شدند. داده ها در هر دو گروه به وسیله فرم مشخصات فردی و پرسشنامه عوامل استرس زا اقتباس یافته از سه ابزار کانلی (1992)، هیکیلا (1999) و ولیسر (1975) جمع آوری و با استفاده از آزمون های من ویتنی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین درک بیماران و پرستاران از عوامل استرس زای مربوط به بیماری و بیمارستان تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0.001). همچنین یافته های این مطالعه نشان داد که بین درک پرستاران و بیماران از عوامل استرس زا نظیر گرفتن نمونه آزمایشگاهی، اتصال به دستگاه کنترل فعالیت قلبی، نامشخص بودن تشخیص بیماری، ترس از تغییرات در شیوه زندگی و وجود مشکل در انجام فرایض دینی تفاوت وجود دارد و بیشترین تشابه در درک پرستاران و بیماران در عواملی مثل نداشتن ارتباط کافی با پزشک و پرسنل پرستاری، استفاده از غذای بیمارستان، تغییرات در ساعات صرف غذا و اختلال در خواب نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه پرستاران نیاز به بررسی و درک صحیح از ماهیت عوامل استرس زای بیماران دارند تا بتوانند با تاکید بر مراقبت بیمار در حیطه های جسمی، روانی و اجتماعی برنامه مراقبتی مناسب در جهت کاهش و رفع عوامل استرس زای بیماران طرح ریزی نمایند.
    کلیدواژگان: عوامل استرس زا، درک عوامل استرس زا، بیماران قلبی، پرستاران
  • موسی علوی، حیدرعلی عابدی صفحه 127
    زمینه و هدف
    امروزه اهمیت آموزش دانشجویان پرستاری در آماده کردن آنان برای انتقال به نقش حرفه ای خود به طور وسیعی شناخته شده و در این راستا بیش از پیش، بر اثربخشی آموزش بالینی با محوریت دانشجویان پرستاری تاکید شده است. برنامه ریزی موفقیت آمیز برای برآوردن ضروریات و اصلاح نواقص مربوط به آموزش بالینی، مستلزم کسب شناخت عمیق نسبت به تجارب واقعی دانشجویان (مخاطبین اصلی برنامه های آموزشی) می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از رویکرد پدیدارشناسی استفاده شده است. شرکت کنندگان از میان دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتخاب شدند که حداقل یک دوره کارآموزی برای یکی از دروس عملی را سپری کرده بودند. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف، متشکل از 12 دانشجوی پرستاری، انجام گرفت و اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق با شرکت کنندگان جمع آوری گردید. روش تجزیه و تحلیل کلایزی راهنمای فعالیت های ضروری پژوهشگران در این مطالعه بود. روایی و پایایی مطالعه حاضر، ریشه در چهار محور (ارزش واقعی، کاربردی بودن، تداوم و مبتنی بر واقعیت بودن) دارد که توسط گوبا و لینکلن پیشنهاد شده است.
    یافته ها
    متن مصاحبه های استخراج شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و کدهای مفهومی از آن استخراج و سپس کدها به سه مفهوم اصلی و زیر مفهوم های مربوطه دسته بندی شدند که عبارتند از: (1) محیط، (2) آمادگی، دانش و مهارت پیش نیاز، مهارت های پرسش و برقراری ارتباط (3) عوامل مربوط به مربی (ویژگی های شخصیتی و رفتاری و مهارت مربی).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان داد که تحت برخی شرایط و موقعیت ها، فرآیند آموزش و یادگیری بالینی تسریع شده و نیز با کیفیت بیشتری پیش می رود. از جمله این که دانشجویان می بایست قبل از ورود به محیط بالین، آمادگی های علمی لازم را کسب کرده و نیز در جهت پذیرش نقش های اجتماعی در حرفه خود مهارت کافی داشته باشند. همچنین فراهم بودن محیطی که امکانات و فرصت های یادگیری متنوع و لازم را در اختیار دانشجویان گذاشته و بتواند پاسخگوی نیازهای یادگیری آنان باشد، تجربه مبنی بر احساس کفایت و شایستگی حرفه ای را با سهولت بیشتری پیش روی می گذارد و در این راستا تجربه، مهارت و نقش حمایتی مربی بسیار برجسته تر است. انجام پژوهش های آتی و بررسی های بیشتر در رابطه با هر یک از مفاهیم به دست آمده در این پژوهش پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجویان پرستاری، اثربخشی آموزش
  • زهرا استاجی، رویا اکبرزاده، موسی الرضا تدین فر، فاطمه رهنما، رقیه زردشت، لادن نجار صفحه 134
    زمینه و هدف
    سبک زندگی روشی است که فرد در طول زندگی انتخاب کرده و از عوامل بسیار مهم در سلامت جسم و روان آدمی به شمار می آید و متاثر از فرهنگ، نژاد، مذهب، عوامل جغرافیایی، اقتصادی و اجتماعی، عقاید و باورهاست. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوه زندگی مردم سبزوار انجام گرفت تا با آگاهی از روش زندگی آنان، راهنمای مناسب جهت آموزش اصلاح شیوه زندگی در اختیار برنامه ریزان قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی انجام شد. جمعیت آماری شامل ساکنین 18 تا 65 سال شهر سبزوار در سال های 84 و 85 که 1537 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها به وسیله پرسشنامه، ترازو و متر جمع آوری شد و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی با نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته های مطالعه 46.9 درصد واحدهای پژوهش مرد و 52.4 درصد زن بودند. از نظر سبک زندگی، مصرف دخانیات 12.2 درصد، میزان فعالیت بدنی 37.8 درصد، اختلالات خواب 54.6 درصد، BMI غیر طبیعی در مردان 43.2 درصد و در زنان 56.7 درصد و مصرف روغن جامد 43.3 درصد بود و 14.4 درصد از مردم سبزوار از سبزیجات و میوه جات استفاده می کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه شیوه زندگی مردم سبزوار (زندگی کم تحرک، چاقی، مصرف دخانیات، رژیم غذایی نامناسب) یک مشکل بهداشتی قابل ملاحظه بوده و ضرورت اجرای برنامه های مداخله ای مستمر جهت تغییر رفتارهای فردی و شیوه زندگی را ایجاب می کند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، تغذیه، فعالیت، خواب، سیگار کشیدن
  • مهدی بصیری مقدم، دکترمحمد قهرمانی، لاله بدیعی صفحه 140
    زمینه و هدف
    تحریکات حسی از نیازهای اساسی بشر به خصوص برای رشد و تکامل است. با این وجود، نوزادان نارس به علت محدودیت های ناشی از ضرورت مراقبت و گاهی دوره های ایزولاسیون نسبی از تحریکات لمسی محروم می شوند. همچنین دستکاری های اضافی و دردناک باعث دیسترس فیزیولوژیک (هیپوکسی و تغییرات ضربان قلب) می شود. به همین منظور مطالعه ای با هدف بررسی تاثیر ماساژ با تکنیک فیلد بر روی پاسخ های فیزیولوژیک نوزادان نارس و اطمینان از کاربرد آن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی می باشد که بر روی 20 نوزاد نارس سالم صورت گرفت که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. مداخله ماساژ با تکنیک فیلد به طور روزانه در طی 3 نوبت پانزده دقیقه ای و در 3 ساعت متوالی، به مدت 10 روز انجام شد. تعداد ضربان قلب و تنفس و درصد اشباع اکسیژن در 4 مرحله (درست قبل از شروع مداخله به عنوان پایه؛ در دقیقه هشتم به عنوان زمان یک؛ درست پس از اتمام مداخله، یعنی در دقیقه پانزدهم، به عنوان زمان دو و بلاخره 5 دقیقه بعد، یعنی 20 دقیقه پس از شروع مداخله، به عنوان زمان سه) ثبت می شد.
    یافته ها
    میانگین تعداد ضربان قلب در زمان پایه 133.25±0.58، در زمان یک 139.68±0.54 در زمان دو 133.31±0.57 و در زمان سه 133.51±0.56 بود. تفاوت آماری معنی داری بین چهار مرحله وجود داشت (P<0.001). میانگین تعداد تنفس در زمان پایه 41.69±0.57، در زمان یک 45.25±0.54، در زمان دو 41.83±0.53 و در زمان سه 41.92±0.54 بود. تفاوت آماری معنی داری بین چهار مرحله وجود داشت (P<0.001). همچنین میانگین درصد اشباع اکسیژن در زمان پایه 96.46±0.08، در زمان یک 96.37±0.08، در زمان دو 96.35±0.07 و در زمان سه 96.45±0.07 بود. تفاوت آماری معنی داری بین چهار مرحله وجود داشت (P<0.005). اما تفاوت آماری معنی داری بین نوبت اول، دوم و سوم مداخله لمس از نظر میانگین این متغیرها وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که ماساژ، پاسخ های فیزیولوژیک نوزادان نارس را تحت تاثیر قرار می دهد. از آن جایی که تغییرات این 3 متغیر در محدوده قابل قبول می باشد، می توان نتیجه گرفت که این نوع ماساژ برای نوزادان نارس مناسب است. لذا توصیه می شود افرادی که می خواهند این نوع ماساژ را انجام دهند، احتیاط کنند و در حین جابجایی و یا انجام هر نوع ماساژ مخصوصا در نوزادانی که بسیار کوچکند و یا از نظر فیزیولوژیک ناپایدارند، این متغیرها را به شدت تحت کنترل قرار دهند.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، ماساژ، تحریکات لمسی و حرکتی
  • ریحانه ایوان بقاء، زهرا فردی آذر، سیده بهاره کامران پور، مرتضی قوجازاده صفحه 145
    زمینه و هدف
    از شایع ترین مشکلات زنان در دوره نفاس، درد پرینه است که در 94 درصد زنانی که اپی زیوتومی شده اند وجود دارد و عوارض نامطلوبی بر سلامت روانی و جسمی مادر و ارتباط او با نوزاد می گذارد. این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر قرص استامینوفن، شیاف دیکلوفناک و کیسه یخ بر تسکین درد پرینه پس از برش اپی زیوتومی انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی است که 180 نفر از زنان نخست زا با اپی زیوتومی میانی طرفی انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه درمانی 60 نفره (قرص، شیاف و کیسه یخ) تقسیم شدند. با شروع درد بعد از اپی زیوتومی، قبل و بعد از مداخله، شدت درد با مقیاس عددی 10 نمره ای در هر سه گروه تعیین شد. سپس یک گروه، شیاف 50 میلی گرمی دیکلوفناک (حداکثر 3 دوز تا زمان تسکین درد)، گروه دیگر قرص 325 میلی گرمی استامینوفن (حداکثر 4 دوز تا زمان تسکین درد) و گروه سوم کیسه یخ (بسته به نیاز بیمار) دریافت کردند. داده ها به وسیله آمار توصیفی و آزمون های ناپارامتری اندازه گیری مکرر (فریدمن)، آزمون کروسکال والیس، آزمون ویلکاکسون با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که درد پرینه به صورت معنی داری در هر سه گروه کاهش پیدا کرده است. اما تاثیر کیسه یخ بیش از شیاف دیکلوفناک و تاثیر شیاف دیکلوفناک بیش از قرص استامینوفن بود.
    نتیجه گیری
    ترغیب بیماران و مراقبین بهداشتی در به کارگیری روش های غیر دارویی و کاهش مداخلات دارویی با انگیزه کاهش عوارض داروها و صرفه جویی در وقت و هزینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: درد پرینه، قرص استامینوفن، شیاف دیکلوفناک، کیسه یخ، اپی زیوتومی
  • فاطمه باکویی، ساره باکویی صفحه 152
    زمینه و هدف
    بی اختیاری ادراری یک رخداد شایع دوران حاملگی است که حدود 30 الی0 6 درصد زنان را درگیر می کند. در برخی از زنان، این مشکل پس از زایمان پایدار می ماند. به طور متوسط 10 الی 40 درصد زنان به بی اختیاری ادراری پس از زایمان مبتلا می شوند که نه تنها موجب مختل شدن کیفیت زندگی آن ها می گردد، بلکه مستلزم صرف هزینه های زیادی برای درمان آن می باشد. هدف از این مطالعه توصیف شیوع بی اختیاری ادراری پس از زایمان و تعیین عوامل مستعدکننده آن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی منتخب شهرستان بابل که 4 ماه از زایمان اخیر آن ها گذشته بود، انجام شد. با روش نمونه گیری تصادفی مستمر 165 زن واجد شرایط طی 6 ماه در سال 1384 از طریق تکمیل پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه، فراوانی بی اختیاری ادراری پس از زایمان 19.4 درصد است که 12.2 درصد از آن ها به بی اختیاری ادراری فوریتی، 7.2 درصد به بی اختیاری ادراری استرسی و 3 درصد به هر دو نوع مبتلا بودند. بی اختیاری ادراری پس از زایمان با تعداد حاملگی و زایمان (P=0.03) و سابقه بی اختیاری ادراری دوران حاملگی (P=0.005) ارتباط معنی داری داشت ولی با سن، تحصیلات، وضعیت اشتغال، فاصله زایمانی، شاخص توده بدنی، نوع زایمان، سابقه یبوست در بارداری، وزن و دور سر نوزاد، ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بی اختیاری ادراری پس از زایمان و همچنین ارتباط معنی دار آن با بی اختیاری ادراری طی حاملگی باید راهکارهای مناسب از جمله ورزش های عضلات کف لگن در دوره نفاس برای جلوگیری از تداوم آن در نظر داشت.
    کلیدواژگان: بی اختیاری ادراری پس از زایمان، شیوع، فاکتورهای مستعد کننده
|
  • Sh Nabideh, M. Aberumand Page 108
    Background and
    Purpose
    Human serum a-mannosidase is important in glycoprotein and glycolipids processes for isolating the mannose link to protein and lipid. This is because glycoprotein and glycolipids are used in (nervous) cell membrane. Its deficiency causes psychiatric diseases. The present study was conducted to purify the human serum a-mannosidase in order to compare it with other human serum isoenzymes so that the results are used in future studies. Methods and Materials: Human serum a-mannosidase was purified by gel filtration on sephadex G200 and affinity chromatography on Con-A CL seralose.
    Results
    a-mannosidase was purified 1384.6 times. The obtained molecular mass by gel filtration and electrophoresis (pH=8.3) were 354813 and 423790 Dal respectively. Carbohydrate amount was 10.6%. It was observed that the optimum pH and temperature for the enzyme were 4.2 and 40°c respectively. Respective Km value for a-mannosidase was 27.5 mM for p-nitrophenyl a-D-mannopyranoside. It was also discovered that Vmax was 101 unit per minute per mM of the enzyme substrate.
    Conclusion
    Purified a-mannosidase is different from other human serum isoenzymes due to its molecular mass and other enzymatic features.
    Keywords: SERUM, A, MANNOSIDASE, PURIFICATION, SEPHADEX G200
  • N. Seddighi, Mb Ardeshir Larijani*, S. Sharghi, R. Heshmat, P. Shoushtarizadeh, V. Haghpanah, B. Rajabi Pour, A. Lashkari Page 116
    Background and
    Purpose
    Serum soluble Fas (sFas) is found in low concentrations in the sera of healthy subjects and it elevated in patients with autoimmune diseases, malignancy and inflammatory diseases. The Fas molecules play some role in the pathogenesis of Graves’ disease through interfering with the Fas-FasL interaction. Therefore, this study was conducted to evaluate the relationship between soluble Fas serum level and thyroid autoantibodies. Methods and Materials: In order to determine the association of serum sFas level with thyroid autoantibodies, we evaluated the serum levels of sFas and thyroid antibodies in 31 untreated GD patients and 37 respective healthy controls.
    Results
    sFas serum level was reported to be higher in patients than in healthy subjects (P....
    Keywords: ANTIGEN, CD 65, GRAVES DISEASE, SOLUBLE FAS
  • K. Maskani, M. Jafarzadeh Fakhari* Page 122
    Background and
    Purpose
    Recent studies have revealed that stressors can originate from either disease or hospital environment, in cardiac patients, which are perceptible by nurses. However, it seems that nurses take actions by their perceptions when facing stressors. This Research was conducted to study and compare the perceptions of cardiac patients and nurses from stressors of disease and hospital environment at Vaseee Hospital in Sabzevar, Iran. Methods and Materials: In this cross-sectional descriptive- analytical study, nurses and patients admitted to the cardiology ware were considered as the study population, out of which 18 nurses doing rounds in this ward and 141 patients were included in the study. Patients were selected through convenient non- probability sampling. Personal information forms and stressors questionnaires (adapted from kanali 1992, Hikila 1999 and Voliser 1975) were given to both groups for data collection. Relevant data were analyzed using Mann whitney and chi- square.
    Results
    The findings revealed that there was a significant difference between the nurses, and patents, Perceptions of stressors (p....
    Keywords: STRESSORS, PERCEPTION, CARDIAC PATIENTS, Nurses
  • Ha Abedi, M. Alavi* Page 127
    Background and
    Purpose
    The importance of nursing education in preparing the students to adopt their professional roles is currently recognized and the effectivencss of the clinical education has been increasingly emphasized with the student-centeredness being focused. The successful planning to meet the requirements and to correct the deficits in clinical education necessitates an in-depth cognition on the lived experiences of nursing students who are the real targets of nursing curricula. Methods and materials: The phenomenological approach was used in this study. Participants were nursing students from Isfahan University of Medical Sciences, with at least one clinical experience as an obligatory course. 12 qualified nursing students were selected through purposive sampling and relevant data were obtcuhed through in- depth interviewing. Obtained Colaizi,s analysis method guided the researchers, activities throughout the study. The reliability and validity of the present study were grounded in four themes (factual value, applicability, consistency and neutrality) suggested by Guba and Lincoln.
    Results
    Interview transcriptions were analyzed and conceptual codes were extracted. Then the codes were identified with three themes and relevant sub- themes as follows: (1) Environment, (2) Preparedness in students (Pre- requisite knowledge and skills, questioning and communication skills), (3) Factors related with instructors (personality and behavioral traits, and their skills).
    Conclusion
    The findings revealed that the teaching-learning process is enhanced and proceeds with a higher quality under certain circumstances. For instance, nursing students should acquire essential theoretical knowledge before entering the clinical environment and gain sufficient expertise in adopting social roles in nursing practice. Provision of a working environment where students are supplied with essential and various instructional facilities and opportunities help them experience independence and professional competence more easily; in this regard, the instructors, skills and supportive role are really outstanding. Further research on any them explored in this study is suggested and recommended.
    Keywords: CLINICAL EDUCATION, Nursing students, EDUCATIONAL EFFECTIVENESS
  • R. Zardouz, Mr Tadayyonfar, F. Rahnama, R. Akbarzadeh, Z. Estaji*, L. Najar Page 134
    Background and
    Purpose
    Life style is the style one adopts throughout life and is considered as one of the important factors in mental and physical health. It is also affected by culture, race religion, geographical, economical and social factor, as well as by beliefs. The present study was conducted to defermine the life style of people living Sabzevar, Iran so that, upon a good knowledge of their life style, an appropriate guide is suggested to policy makers to help people make modifications to their life style. Methods and Materials: This research is a descriptive analytical study. People living in Sabzevar, Iran with age 18 to 65 years old were the study population, out of which 1537 subjects were selected through stratified random sampling. Instruments used for data collection were questionnaires, weight scale and a meter. The obtained data were analyzed in SPSS using descriptive and analytical data.
    Results
    According to the findings, 46.9% were men and the rest (52.4%) were women. As for the life style, dominant figures included smoking 12.2%, physical activity 37.8%, sleep disorders 54.6%, abnormal BMI in men and woman 43.2% and 56.7% respectively, solid oil use 43.3% and use of vegetables and fruit 14.4%.
    Conclusion
    The findings of this study revealed that the life style of people living in sabzevar(Low physical activity, obesity, smoking, inappropriate diet) is a considerable health problem and requires continuous intervention programs to being modifications into personal behaviors and life style.
    Keywords: LIFE STYLE, nutrition, Physical Activity, Sleep, SMOKING
  • M. Ghahramani, M. Basiri Moghadam*, L. Badaee Page 140
    Background and
    Purpose
    Sensory stimulation is one of the basic needs of human beings, particularly, for growth and development. However, preterm infants are deprived of Kinesthetic stimulation due to limitations of nursing care and occasionally due to relative isolation periods. Also, painful and additional manipulations cause physiologic dystrophy (hypoxia and heartbeat changes). Therefore, this study was conducted to study the effects of field massage on the physiologic responses of preterm infants and to assure its usage. Methods and Materials: The present study is a quasi-experimental research, conducted on 20 stable preterm infants who were selected by purposive sampling. Field massage was given for 10 days, three 15-minute times in three hours. Heart rate, respiratory rate and O2 saturation were recorded in four phases: just prior to the initiation of the intervention as the baseline time; at the eighth minute after the onset of intervention as time 1; just after the termination of intervention (the 15th minute) as time 2; and finally five minutes later (20 minutes after the initiation) as times 3.
    Results
    Mean heart rate was as follows: baseline time 133.29±0.58; time 1 was 139.68±0.54; time 2 was 133.31±0.57 and time 3 was 133.51±0.56. There was a significant difference between the four phases (p....
    Keywords: PRETERM INFANT, MASSAGE, KINESTHETIC, TACTILE, STIMULATION
  • Z. Fardi Azar, Sb Kamranpour*, R. Eyvan Bagha, M. Ghoujazadeh Page 145
    Background and
    Purpose
    Perineal pain is one of the most common postpartum problems in women, found in 94% of women undergoing episiotomys it brings about undesirable complications on the physical and mental health of mothers and their relationship with infants. This study was conducted to compare the effects of Acetaminophen tablets, Diclofenac suppositories and ice packs or relieving th perineal pain after episiotomy. Methods and Materials: In this randomized clinical trial, 180 primiparous women with mediolateral were selected and randomly assigned into three groups (taking tablets, suppositories and using ice packs respectively) each with 60 subjects upon the onset of post-episiotomy pain the intensity of pain was measured through a 10-rate numerical scale before and after treatment. 50-mg Diclofenac suppositories (maximum 3 doses until the pain relieved) were given to the first group. The second group received 325-mg Acetaminophen tablets (maximum 4 doses until the pain relieved) and the third group used ice packs (on the basis of individual needs). Descriptive statistics as well as non-parametric tests, frequent measurement (Friedman), Kruskal Wallis, and Wilcoxon were used in SPSS to analyze the obtained data.
    Results
    The results indicated that perineal pain significantly decreased in the three groups. However, the ice packs were more effective than Diclofenac suppositories and the latter was more effective than Acetaminophen tablets.
    Conclusion
    Encouraging patients and health workers to use non-pharmaceutical procedures and to avoid medicinal intervention seem to be necessary in order to reduce complications and saving time and expenses.
    Keywords: PERINEAL PAIN, ACETAMINOPHEN TABLET, DICLOFENAC SUPPOSITORY, ICE PACK, EPISIOTOMY
  • F. Bakouei*, S. Bakouei Page 152
    Background and
    Purpose
    Urinary Incontinence is a common complication during pregnancy which affects 30% to 60% of women. In some women the problem persists after delivery. on average, 10% to 40% of women are affected by postpartum urinary Incontinence, which not only affects their living condition but also imposes upon them extremely high treatment costs. The purpose of this study was to describe the prevalence of postpartum urinary in continence and factors predisposing it. Methods and Materials: This descriptive-analytical study included 165 women who had been admitted to selected Health Centers in Babol. Iran within 4 months after their Labor. Continuous random sampling led to the inclusion of 165 qualified subjects whose data were gathered through questionnaires. Chi- square and t- test were used in data analysis.
    Results
    In this study, the prevalence of postpartum urinary incontinence was 19.4% and 12.2% reported urgent urinary incontinence, 7.2% reported symptoms of stress urinary incontinence and 3% reported symptoms of both types. Significant relationships were found between postpartum urinary incontinence and factors such as the number of gravidity and parity (P....
    Keywords: POSTPARTUM URINARY INCONTINENCE, Prevalence, RISK FACTORS